Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Overname Mexicaanse bierbrouwer door Heineken bijna rond`

`Overname Mexicaanse bierbrouwer door Heineken bijna rond`
11 jan 2010 om 08:45

Heineken staat op het punt om de Mexicaanse bierbrouwer en frisdrankfabrikant Fomento Economico Mexicano SAB (Femsa) over te nemen voor een bedrag van tussen de 7,5 en 8 miljard dollar. Dat meldt de Wall Street Journal. De overname van Femsa door Heineken zou een verrassing zijn. Veel analisten verwachtten dat het Britse SABMiller er met de Mexicaanse bierbrouwer van door zou gaan. Volgens door de krant aangehaalde anonieme bronnen haakte SABMiller in december echter af in de overnamestrijd rond Femsa.

Voor Heineken zou een overname van Femsa gunstig zijn omdat de bierbrouwer uit Amsterdam daarmee een grotere aanwezigheid krijgt op emerging markets. Daarnaast zou voor Femsa een overname door Heineken gunstig kunnen zijn omdat het bedrijf geleidelijk aan steeds meer marktaandeel heeft verloren aan Grupo Modelo SAB. Heineken-concurrent AB Inbev heeft een belang van 50 procent in Modelo. Een overname van Femsa door Heineken zou AB Inbev er toe kunnen bewege het belang in Modelo verder uit te breiden.

De mogelijke overname van Femsa, dat in 2008 een omzet had van 15,1 miljard dollar, komt nadat Heineken minder dan twee jaar geleden de Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle samen met Carlsberg inlijfde voor 15 miljard dollar. Hoe Heineken de nieuwe acquisitie wil gaan betalen, is niet duidelijk.

 

Update: 9:05: Heineken meldt dat het Femsa volledig heeft overgenomen.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.