Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Seinen op groen voor Wall Street

Seinen op groen voor Wall Street
11 jan 2010 om 14:49

De beurs van New York gaat vanmiddag vermoedelijk hoger van start. Beleggers halen vertrouwen uit het bericht dat de Chinese export flink is toegenomen. De export is in december gestegen met 17,7 procent. Dit is de eerste stijging van de export in een jaar tijd voor China. De toename van de import van China droeg ook bij aan de prijsstijging van olie, een zwakkere dollar maakt het voor houders van andere valuta’s aantrekkelijk om (ruwe) olie te kopen. Reden voor Citigroup om de adviezen voor BP, Chevron en het Braziliaanse Petrobras te verhogen. Ook het kleinere Cairn Energy, genoteerd aan de beurs van Londen, kon rekenen op een verhoging.

 

Heineken op overnamepad

Ook een bericht van het Nederlandse Heineken draagt bij aan een beter sentiment op de beursvloer van Wall Street. Heineken meldt dat het de bierbrouwer en frisdrankfabrikant Economico Mexicano SAB (Femsa) overneemt in ruil voor een belang in de Amsterdamse bierbrouwer. Door de transactie krijgt Femsa een belang van 20 procent in Heineken en Heineken Holding. De totale transactie kent een waarde van bijna 4 miljard euro. Dergelijke grote overnames zijn enerzijds een teken dat bedrijven vertrouwen hebben in de toekomst en vaak ook dat de kredietverstrekking nog werkt. Analisten zijn overwegend positief over de acquisitie.

 

Alcoa trapt af

Beleggers zullen voorts met veel belangstelling uitkijken naar de cijferpresentatie die aluminiumfabrikant Alcoa vandaag nabeurs zal houden. Traditiegetrouw is het Alcoa dat het cijferseizoen aftrapt. Beleggers kijken met optimisme naar de naderende cijfers. Belangrijk om dit sentiment vast te houden is of de winsten louter tot stand zijn gekomen door kostenbesparingen of dat ook de omzet de afgelopen maanden weer is toegenomen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.