Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit eerste handelsweek met winst af

Wall Street sluit eerste handelsweek met winst af
11 jan 2010 om 08:07

De beurs van New York is vrijdagavond hoger gesloten, ondanks dat het grootste deel van de handel in de rode zone werd afgewerkt. Wereldwijd waren beleggers in afwachting van enkele cijfers over de ontwikkeling op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal banen nam met 85.000 en de werkloosheid bleef steken op 10,0 procent. De afname van het aantal banen was iets hoger dan voorspeld, maar daarbij werd er ook gerekend op een lichte toename van de werkloosheid, maar die bleef uit.

 

 

UPS schrapt banen en verhoogt winstverwachting

 

Pakketbezorger UPS maakte vrijdagmiddag bekend dat het 1.800 medewerkers zal ontslaan. Het betreft management en administratieve banen. In dit zelfde bericht liet UPS echter ook weten dat het winstverwachting voor het vierde kwartaal naar boven bijstelt. Rekende het bedrijf aanvankelijk op een winst per aandeel van 58 tot 65 dollarcent, nu gaat het uit van een winst van 73 tot 75 cent. Oorzaak van de winstverhoging is dat zowel op de Amerikaanse thuismarkt als daarbuiten beter dan verwachte resultaten werden geboekt. UPS, dat op 2 februari zijn cijfers bekend maakt, zag de koers van zijn aandeel in de handel voorbeurs met enkele procenten stijgen.

 

 

Slotstanden

 

De Dow Jones-index is gesloten op 10.618 punten, een winst van 0,1 procent. De S&P500 won 0,3 procent op 1.115 punten en de Nasdaq sloot zelfs 0,7 procent hoger op 2.317 punten. De S&P bereikte daarmee het hoogste punt in 15 maanden tijd en de Nasdaq zelfs in 16 maanden tijd. De eerste handelsweek van 2010 is daarmee voor Wall Street goed verlopen. Een theorie die achteraf vaak blijkt te kloppen, luidt dat als de eerste handelsweek van het jaar positief wordt afgerond, de stand van de beurs aan het einde van het jaar ook hoger is dan die aan het begin van het jaar. Mocht de theorie ook dit jaar kloppen dan belooft 2010 een goed beleggingsjaar te worden.

 

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.