Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX met kleine winst van start

AEX met kleine winst van start
12 jan 2010 om 08:35

De AEX gaat naar verwachting boven het slot van maandag openen. Futures van de AEX staan rond de klok van half negen rond de 0,1 procent hoger nadat gisteren een hoopvolle opening in de middaghandel uitmondde in verlies voor de AEX van 0,4 procent en vlakke slotstanden op de andere beurzen van Europa. Beleggers kijken momenteel uit naar de regen van kwartaalcijfers in de komende weken. Printerfabrikant Océ kwam als een van de eerste bedrijven met de cijfers. Als de marktomstandigheden van Océ’s de barometer van de conjunctuur zouden zijn, dan is er nog geen reden voor beleggers om opgelucht adem te halen.

Op de andere beurzen van Frankfurt, Parijs en Londen geeft de Cantor Index een licht hogere opening aan. Futures van de FTSE staan rond 0,2 procent in de plus, terwijl Futures van de CAC-40 en de DAX 0,1 procent hoger staan.  De beurzen van Azië zijn verdeeld gesloten. De Nikkei won 0,8 procent, terwijl de Hang Seng vlak sloot.

Oce buigt winst om in verlies

Océ heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geleden van 23 miljoen euro tegenover een nettowinst van 1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar en een nettoverlies van 25 miljoen euro in het derde kwartaal. Dat meldt Océ in een persbericht. De omzet van de printerfabrikant uit Venlo daalde op jaarbasis met 15 procent tot 683 miljoen euro (631 miljoen euro in derde kwartaal).

Bestuursvoorzitter Rokus van Iperen zei naar aanleiding van de cijfers dat “in het vierde kwartaal onze omzet verder daalde als gevolg van de aanhoudende onzekerheid onder klanten over de economische situatie en hun voortdurende inspanningen om hun kosten te verlagen.” Van Iperen zei te verwachten dat 2010 “uitdagend” blijft.

Wall Street sluit verdeeld op maandag

De Dow en de S&P wisten maandag met winst af te sluiten. De twee indexen profiteerden van het nieuws dat China zijn export flink zag toenemen. De Nasdaq eindigde evenwel in het rood, nadat beleggers winst namen. Alcoa trapte nabeurs het cijferseizoen af met een update over het vierde kwartaal. Deze was slechter dan waar beleggers op hadden gerekend. Waar het fonds tijdens beursuren nog hoger werd verhandeld, daalde de koers van de aluminiumproducent nabeurs tot enkele procenten. Beleggers vrezen nu dat het cijferseizoen wellicht niet brengt waarop ze hadden gehoopt.

De Dow Jones-index won 0,4 procent op 10.664 punten, de S&P ging met 0,2 procent omhoog tot 1.147. De Nasdaq ondervond last van winstnemingen en verloor 0,2 procent op 2.312 punten.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.