Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt in het rood

Beursupdate: AEX zakt in het rood
12 jan 2010 om 11:04

De AEX is kort na een licht hogere opening in het rood beland. Rond de klok van half elf noteert de index een verlies van 0,63 procent op 338,37 punten. Beleggers lijken hoogtevrees te hebben gekregen nadat aluminiumproducent Alcoa gisteren het Amerikaanse cijferseizoen aftrapte met tegenvallende resultaten. Op het Damrak kwam Océ als een van de eerste bedrijven met de resultaten over het vierde kwartaal. Die cijfers vielen helaas tegen. De andere beurzen van Europa verkeren ook in de mineur. De FTSE levert 0,40 procent in, de DAX staat 0,50 procent lager en de CAC-40 daalt 0,50 procent.


Pharming in trek na update over Rhucin

Pharming is vanochtend met een koersstijging van 10,48 procent koploper op de Amsterdamse beurs nadat het biotechbedrijf meldde dat het in vergevorderde gesprekken is met farmaceuten voor de marketing en de verkoop van Rhucin. Pharming maakte daarnaast bekend dat het op zoek is naar een nieuwe partner voor het middel Lactoferrine. CEO Sijmen de Vries zei “volle vertrouwen te hebben” in de kansen voor Pharming in 2010. Volgens analisten van SNS Securities zou het sluiten van een deal voor Rhucin en het vinden van een partner voor Lactoferrine het einde van de financiele problemen van het biotechbedrijf betekenen. Maar tot die tijd staat Pharming met de rug tegen de muur, aldus de analisten.


Stijgers en dalers

ProLogis European Properties (PEPR)  staat na een top vanochtend op 5,07 euro op net geen 5,00 euro. Dat  is een koerswinst van 2,97 procent voor het vastgoedfonds. PEPR maakte rond de klok van 10 uur bekend dat Gary Anderson bestuurslid Robert Watson vervangt, die met pensioen gaat. Verder stijgt Heineken nog steeds vanwege de overname van het Mexicaanse Femsa. Vanochtend wint de bierbrouwer uit Amsterdam 1,60 procent. Op de AEX is Air France-KLM met een verlies van 2,43 procent de grootste daler. Gisteren deed de luchtvaartmaatschappij nog goede zaken op de beurs vanwege berichtgeving dat het geld wil steken in het noodlijdende Japan Airlines. Verder moet ASMI wederom inleveren. Vanochtend verliest het fonds 2,48 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.