Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alcoa en Chevron laten Wall Street lager openen

Alcoa en Chevron laten Wall Street lager openen
12 jan 2010 om 15:23

De Amerikaanse beurzen lijken vandaag een lagere opening tegemoet te gaan. De opening indicator van de Dow Jones noteert rond de klok van kwart over drie op -0,70 procent, terwijl de indicator van de Nasdaq op -0,59 procent negatief staat. Het sentiment op de beurzen wordt negatief beïnvloed door berichten van aluminiumproducent Alcoa en olieconcern Chevron. Uit de jaarcijfers van Alcoa bleek dat het bedrijf niet in staat bleek de positieve cijfers uit het derde kwartaal door te trekken in het vierde kwartaal. Chevron gaf een winstwaarschuwing af.

Alcoa lijdt bijna 280 miljoen dollar verlies in vierde kwartaal

Aluminiumproducent Alcoa heeft over het vierde kwartaal van 2009 een nettoverlies van bijna 280 miljoen dollar geleden, zo blijkt uit de jaarcijfers van het concern. De omzet daalde met 4 procent tot 5,4 miljard dollar. Het bedrijf had een positieve cash flow van ruim 760 miljoen dollar. De resultaten waren beter vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, maar minder vergeleken met het derde kwartaal van 2009. Analisten waren niet onder de indruk van de cijfers.

Chevron geeft winstwaarschuwing

Het Amerikaanse olieconcern Chevron verwacht dat zijn winst uit raffinage, distributie en verkoop van olie (`downstream`) in het vierde kwartaal sterk zal terugvallen vergeleken met een kwartaal eerder. Chevron meldt dat de winstdaling voornamelijk wordt veroorzaakt door kleinere marges op de raffinage. De omzet uit de ‘upstream’-activiteiten zullen naar verwachting in lijn liggen met de inkomsten over het derde kwartaal. Volgens Chevron wordt het effect van de hogere olieprijs op de omzet grotendeels teniet gedaan door misgelopen inkomsten uit het Gorgon project in Australië.

Handelstekort Verenigde Staten toegenomen in november

Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in november met 9,7 procent gestegen tot 36,40 miljard dollar. Dit blijkt blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. De export nam met 0,9 procent toe tot 138,24 miljard dollar terwijl de import met 2,6 procent steeg tot 174,6 miljard dollar. Het tekort over oktober werd bijgesteld naar van 33,19 miljard dollar van een eerder gemelde 32,94 miljard dollar.

Door: Ruud Geerdinck, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.