Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Azie sluit verdeeld

Azie sluit verdeeld
12 jan 2010 om 10:57

De beurs van Tokio is dinsdag hoger gelsoten nadat beleggers positief reageerden op de gunstige cijfers over de economie van China. Gisteren werd bekend dat de Chinese export voor het eerst in een jaar tijd toenam. De export van het land steeg met 17,7 procent in december ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Hang Seng verloor punten nadat large cap Chalco struikelde over zwakke resultaten van Alcoa. Verder moesten vooral financials inleveren nadat vanwege toenemende druk van de Chinese overheid en monetaire autoriteiten om de rem te zetten op kredietverlening.

 

JAL

Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) schrompelde ineen met 45 procent door de toenemende druk over een eventueel faillissement. Japanse banken stelden vorige week een ultimatum voor herstructurering Japan Airlines. De grootste luchtvaartmaatschappij van Azië heeft te maken met torenhoge schulden en verliezen die zijn opgelopen tot 1,23 biljoen yen (omgerekend 9,2 miljard euro). Eerder maakt de Japanse regering bekend dat de luchtvaartmaatschappij nog eens 100 miljard yen (7,5 miljard euro) aan staatssteun krijgt, bovenop de 100 miljard yen die de JAL al eerder had ontvangen. JAL heeft vier van de afgelopen vijf jaar met verlies gedraaid.

 

Slotstanden

De Nikkei-index sloot op 10.879,14 punten, een winst van 0,75 procent. De Hang Seng-index verloor 0,38 procent en kwam daarbij uit op 22.326,64 punten.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.