Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: omzet Oce valt tegen

Beursblik: omzet Oce valt tegen
12 jan 2010 om 10:04

De omzet van printerfabrikant Océ in het vierde kwartaal is tegenvallend vanwege zware marktomstandigheden. Dat stelt Maarten Altena van SNS Securities. Altena had een omzet van 701 miljoen euro (consensus 717,2 miljoen euro) verwacht. De daadwerkelijke omzet bedroeg 683 miljoen euro. Daarentegen viel de EBIT van min 7 miljoen euro mee door beter dan verwachte kostenbesparingen. Het bedrijf uit Venlo wist de kosten met 154 miljoen euro terug te brengen, 30 miljoen meer dan de analist van SNS had verwacht.

 

Altena verwacht nog een moeilijk jaar voor Océ vanwege de slechte marktomstandigheden. Bestuursvoorzitter Rokus van Iperen zei zelf dat 2010 "uitdagend wordt." De analist stelt verder dat de kans dat de overname door Canon mislukt, groter is geworden nadat aandeelhouder Hermes gisteren liet weten het bod van het Japanse bedrijf af te wijzen. Daarmee komt het aantal nee-stemmers op 10 tot 13 procent uit.

 

Eric de Graaf van Petercam vind de cijfers van Océ iets tegenvallend. De Graaf ziet een “outlook die moeilijk is, en winstgevendheid die tegenvalt.” Volgens de analist zijn echter alle ogen gericht op de overname door Canon, en niet op de kwartaalcijfers. De Graaf had gehoopt dat "de puntjes op de i werden gezet" met betrekking tot de overname, maar dat bleek niet het geval te zijn. De analist stelt nog steeds dat het bod van Canon een goed moment voor aandeelhouders om uit Océ te stappen. Sinds het bod van 8,60 euro per aandeel zit er geen schot meer in de koers van Océ 

 

Update 10:22: toegevoegd gesprek met Eric de Graaf.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.