Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cadbury blijft strijdlustig tegenover Kraft

Cadbury blijft strijdlustig tegenover Kraft
12 jan 2010 om 11:43

Cadbury heeft de oproep aan aandeelhouders om het bod van het Amerikaanse Kraft Foods te verwerpen, herhaald. Dat meldt de Britse snoepfabrikant naar aanleiding van een trading update. Cadbury-voorzitter Roger Carr zei tegen aandeelhouders dat “Kraft niet het bedrijf moet stelen met een ondermaats bod.” Carr voegde toe dat Kraft bij een overname banen in Groot-Brittannië gaat schrappen.

Kraft Foods verkocht vorige week alle activa van zijn Noord-Amerikaanse pizza-activiteiten aan Nestlé voor 3,7 miljard dollar om aandeelhouders van Cadbury meer cash te kunnen bieden. Het laatste bod van Kraft op Cadbury bedraagt 10,3 miljard pond, of 300 pence en 0,2589 nieuwe aandelen Kraft per aandeel Cadbury. De Britse snoepproducent heeft steeds aangegeven dat het door Kraft wordt ondergewaardeerd. Cadbury is van mening dat de aandelen minimaal 800 pence per stuk waard zijn.


Resultaten Cadbury

Cadbury zag de omzet over 2009 met 11 procent toenemen, en met 5 procent exclusief wisselkoersverschillen. De brutomarge verbeterde met 1,55 procentpunt tot 13,5 procent. Op basis daarvan verwacht Cadbury het dividend voor 2009 met een tiende te verhogen. Voor 2010 verwacht het bedrijf een omzetgroei van tussen de 5 en 7 procent en dankzij kostenbesparingen een marge van tussen de 16 en 18 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.