Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming optimistisch over kansen Rhucin

Pharming optimistisch over kansen Rhucin
12 jan 2010 om 09:24

Pharming is in vergevorderde gesprekken met farmaceuten voor de marketing en de verkoop van Rhucin, een middel tegen Angio-oedeem. Dat meldt Pharming in een persbericht. Het biotechbedrijf verwacht dat in de eerste helft van dit jaar overeenkomsten voor Rhucin te kunnen sluiten.

Pharming heeft begin september een zogenoemde Market Authorization Application (MAA) aanvraag ingediend bij de Europese toezichthouder European Medicines Agency  (EMEA, tegenwoordig EMA) voor Rhuchin. Het bedrijf verwacht in het voorjaar uitsluitsel te krijgen voer eventuele goedkeuring. Pharming is daarnaast in december 2009 begonnen om goedkeuring te verkrijgen van de Amerikaanse toezichthouder, de Food and Drug Administration (FDA).

 

Verder voert dochteronderneming DNage een observatiestuide uit voor het middel Psodarsan. Klininsch onderzoek voor dit middel moet in 2010 van start gaan. Als laatste meldt Pharming dat het tot op heden nog geen mijlpaalbetalingen heeft ontvangen van het Turkse Aslan voor het middel lactoferrine. Pharming heeft daarom besloten om naar een andere partner voor het middel te gaan zoeken.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.