Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX laat Europa achter zich

Beursupdate: AEX laat Europa achter zich
13 jan 2010 om 10:33

De AEX stevent na een openingsverlies van enkele tiende procenten af op een nette winst. Rond de klok van half elf staat de index 0,64 procent hoger op 338,41 punten. Reden voor de inhaalslag van de AEX is dat largecap ArcelorMittal de kar is gaan trekken. De staalreus lift met een winst van 1,80 procent mee op het herstel van de koersen van mijnbouwbedrijven. De andere beurzen van Europa komen in de loop van de ochtend ook uit het dal. De CAC-40 wint 0,1 procent, terwijl de DAX 0,3 procent hoger staat. De FTSE krabbelt overeind met een winst van 0,2 procent.


Stijgers en dalers

Naast Arcelor doet ook ASML goede zaken op de AEX. De leverancier voor de halfgeleiderindustrie wint 1,58 procent. Verder houdt ING met een winst van 0,98 procent het hoofd boven water. Société Générale gaf vanochtend een winstwaarschuwing vanwege groter dan verwachte verliezen op hypotheekobligaties. Volgens analisten van SNS Securities zal ING ook geconfronteerd worden met meer verliezen op slechte Amerikaanse hypotheken vanwege de hardnekkig hoge werkloosheid in het land. Beleggers lijken daar vanochtend echter geen boodschap aan te hebben. Sterkste dalers op de AEX zijn TomTom met 1,85 procent en Shell met 1,06 procent. Analisten van Wall Street bank MorganStanley verlaagden het advies voor de olie- en gasmaatschappij naar Underweight, zo meldt Marketwatch.

Wessanen is vanochtend met een verlies van 1,70 procent hekkensluiter. Het voedingsmiddelenconcern maakte vanochtend een wisseling van de wacht aan de top van het bedrijf bekend. Interim CEO Frans Koffrie legt zijn functie neer, en oud-Sara Lee bestuurder Piet Hein Merckens werd benoemd als de nieuwe CEO. Het bedrijf stelde zich vandaag daarnaast als doel om op langere termijn een omzet van 1 miljard euro te realiseren in Europa. Volgens analisten van SNS is de koers van het bedrijf overgewaardeerd. De analisten van de bank hebben een koersdoel van 3,50 euro voor Wessanen. Vanochtend duikt het aandeel Wessanen onder de 4 euro grens.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.