Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Azie sluit diep in de rode cijfers

Azie sluit diep in de rode cijfers
13 jan 2010 om 11:02

De beurs van Tokio is woensdag lager gesloten nadat de People’s Bank of China (PboC) de rente met 8 basispunten onverwacht sterk verhoogde. Daarnaast stelde de vereiste cash reserve ratio, een kasreserve die banken verplicht zijn aan te houden, naar boven bij met 50 basispunten tot 16 procent. Volgens een door Marketwatch geraadpleegde Chinese econoom verkrapte de Chinese centrale bank het monetaire beleid vanwege de hoog opgelopen inflatie, evenals de recente forse toename van bankleningen dat leidde tot een zorgwekkende stijging van de liquiditeit. De Chinese bancaire kredietverlening steeg in de eerste week van het nieuwe jaar tot 600 miljard yuan (omgerekend 60,7 miljard euro). Dat is meer dan de groei van de kredietverlening voor de hele maand november.

 

Chinese banken

De doorgevoerde en aangekondigde maatregelen van de People’s Bank of China zorgde voor dalingen van de aandelen van verscheidene banken in China. Zo daalde zowel ICBC als China Construction Bank tot het laagste niveau in de afgelopen drie maanden met respectievelijk 3,58 en 3,89 procent. De Bank of China daalde met 3,62 procent.

 

Slotstanden

De Nikkei-index sloot op 10.735,03 punten, een verlies van 1,32 procent. De Hang Seng-index verloor 2,51 procent en kwam daarbij uit op 21.748,60 punten.

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.