Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak lager van start

Damrak lager van start
13 jan 2010 om 08:46

De AEX gaat naar verwachting met verlies openen nadat Wall Street en Azië lager sloten vanwege tegenvallende cijfers van Alcoa, een winstwaarschuwing van Chevron en onzekerheid bij beleggers over de gang van zaken rond banken. Gisteren begon het cijferseizoen op het Damrak ook minder goed dan gehoopt was. Printerfabrikant Océ presenteerde rode cijfers over het vierde kwartaal en over heel 2009. Daarbij was de CEO van het bedrijf weinig hoopvol in zijn verwachting voor de korte termijn.

Rond de klok van half negen staan Futures van de AEX rond de 0,2 procent in de min. Op de andere beurzen van Europa geeft de Cantor Index ook een lagere opening aan. FTSE Futures verliezen 0,2 procent. DAX Futures staan 0,1 procent lager en Futures van de CAC-40 moeten 0,2 procent inleveren.


Wall Street bezorgd om heffing op banken

De Amerikaanse beurs ondervond last van de tegenvallende resultaten van aluminiumproducent Alcoa , dat maandag nabeurs met cijfers kwam. Beleggers raakten hierdoor in twijfel over de duurzaamheid van het herstel. Financials hadden het eveneens moeilijk op de beursvloer nadat het gerucht ging dat de Amerikaanse overheid de banken een heffing wil opleggen. President Obama wil met de heffingen de enorme kosten van het zogenoemde Troubled Asset Relief Program (TARP), dat in het leven werd geroepen om de financiële sector overeind te houden, ondervangen. Amerika heeft een enorm begrotingstekort en via een heffing zou dit gat gedeeltelijk kunnen worden gedicht. Verder drukte een winstwaarschuwing van Olie- en gasmaatschappij Chevron het sentiment van beleggers. Chevron verwacht dat de winst over het vierde kwartaal van 2009 lager uit zal vallen dan over het derde kwartaal van 2009.

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor 0,3 procent op 10.627 punten en de S&P500 verloor bijna een procent op 1.136 punten. De Nasdaq was dinsdag de grootste daler met een verlies van 1,3 procent op 2.282 punten.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.