Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Azie sluit verdeeld

Azie sluit verdeeld
14 jan 2010 om 09:58

De beurzen van Azië zijn vandaag verdeeld gesloten. De Nikkei boekte een winst van 1,61 procent op een slotstand van 10.907,68 punten, de hoogste stand in 15 maanden tijd. Reden voor de stevige winst in Tokio was dat beleggers hopen dat een goed seizoen van Amerikaanse kwartaalcijfers positieve gevolgen zal hebben voor Japanse exporteurs. Daarnaast doofde de ongerustheid over het verkrappen van het monetaire beleid door de People’s Bank of China (PBOC). De Nikkei moest gisteren nog 1,32 procent inleveren nadat de Chinese centrale bank de rente met 8 basispunten verhoogde en de vereiste kasreserves voor commerciële banken opschroefde.

Sterkste stijger was het noodlijdende Japan Airlines met 14,3 procent. Gisteren verloor de luchtvaartmaatschappij nog meer dan 80 procent vanwege verwachtingen over een  een op handen zijnd faillissement. Verder lagen tech-aandelen goed in de markt. Panasonic ging met 6,1 procent omhoog, en Sony won 2,6 procent. Japanse electronica bedrijven zijn in belangrijke mate afhankelijke van de Amerikaanse markt.

De Hang Seng sloot 0,15 procent lager op 21.716,95 punten. Op de beurs van Hong Kong dreunde de maatregelen van de PBOC nog wel na.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.