Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beige Book FED spreekt van lichte verbetering economie

Beige Book FED spreekt van lichte verbetering economie
14 jan 2010 om 08:19

Economische omstandigheden zijn in de afgelopen weken “licht verbeterd.” Dat blijkt uit het Beige Book van de FED, een onderzoek van de centrale bank waarin onder andere ondernemers worden geïnterviewd over marktomstandigheden en de toestand van de economie. In 10 van de 12 districten van de FED was sprake van verbeterde omstandigheden en toegenomen activiteit. Alleen in de regio’s rond Philadelphia en Richmond werd gesproken van een “gemengd beeld.”

Verkopen rond de feestdagen verliepen afgelopen maand beter dan in 2008. Bedrijven hadden echter wel te maken met zeer op prijs gerichte consumenten. Industriële bedrijven in de meeste regio’s waren in het algemeen optimistisch. Desondanks gaven veel producenten aan dat investeringsplannen op een laag pitje staan.

De dienstensector liet de meeste verbetering zien, zo blijkt uit het FED-onderzoek. Sommige bedrijven lieten weten van plan te zijn nieuwe werknemers in dienst te nemen. Verder lieten huizenverkopen een lichte verbetering zien. De toestand van de commerciële vastgoedsector is nog steeds slecht.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.