Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: koersdoel Wessanen omlaag

Beursblik: koersdoel Wessanen omlaag
14 jan 2010 om 09:25

Richard Withagen van SNS Securities heeft het koersdoel van Wessanen verlaagd naar 3,00 van 3,50 euro. Het advies blijft gehandhaafd op Sell. Reden voor de verlaging van het koersdoel is onder andere de tegenvallende opbrengst van de verkoop van het Tree of Life America. Gisteren stemden de aandeelhouders voor de verkoop van het onderdeel voor omgerekend 133 miljoen euro. De transactie gaat wel gepaard met factoring kosten van 13 miljoen euro en extra kosten voor het afstoten van Tree of Life, die niet door het bestuur zijn gecommuniceerd. De analist schat de extra kosten op 15 tot 20 miljoen euro, waardoor de netto opbrengst van de verkoop rond de 100 miljoen euro bedraagt.

De tegenvallende netto opbrengst van de verkoop van Tree of Life betekent dat Wessanen geconfronteerd wordt met hogere rentelasten. De analist ziet het als een minpunt dat het bestuur van het bedrijf hier geen guidance over geeft.

Daarnaast heeft Withagen ook zijn twijfels over de haalbaarheid nieuwe strategische koers van Wessanen. Wessanen wil zich gaan richten op de Europese markt voor biologisch voedsel. Het bedrijf streeft naar een jaaromzet van 1 miljard euro op middenlange termijn. De analist kan zich vinden in de nieuwe koers van het bedrijf, maar hij vraagt zich af of Wessanen nog sterk genoeg is om de noodzakelijke investeringen te doen en om de recessie uit te zitten.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.