Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX houdt openingswinst vast

Beursupdate: AEX houdt openingswinst vast
14 jan 2010 om 10:33

De AEX beweegt vanochtend rond de openingswinst van 0,7 procent nadat onder beleggers optimisme overheerst over het komende cijferseizoen. Daarmee ligt de AEX ook vandaag weer op kop ten opzichte van de andere beurzen van Europa. De FTSE wint 0,6 procent, en de CAC-40 en de DAX staan rond de 0,4 procent hoger.

Stijgers en dalers

Op de AEX gaan ArcelorMittal, Aegon en ING aan kop met koersstijgingen tussen de 1,2 en 1,7 procent.  Reden voor de winst van Arcelor is dat de staalreus weet mee te liften op de koerswinst van mijnbouwbedrijven. Op de beurs van Londen doen Rio Tinto en BHP Biliton goede zaken vanwege toenemende vraag uit China naar ijzererts. Over Aegon melden analisten van SNS Securities dat het onterecht achterblijft op de koers van Amerikaanse verzekeraars. Volgens de analisten haalt de verzekeraar meer dan de helft van de winst uit de VS, dat naar verwachting sterker uit de recessie komt dan de EU. Dat gegeven komt niet goed tot uitdrukking in de koers, aldus de analisten van SNS.

Verliezers op de AEX zijn KPN, TomTom en Ahold. Op TomTom zouden grote shortposities bestaan. De koers van Ahold wordt vandaag negatief beïnvloed door de tegenvallende cijfers van branchegenoot Delhaize.

Op de midkap index doen Ten Cate, Imtech en vastgoedfonds ProLogis European Properties (PEPR) goede zaken. Ten Cate, dat vandaag een defensieorder van 40 miljoen euro bekendmaakte, wint 2,16 procent. PEPR stijgt 2,18 procent. Het enige nieuws dat de afgelopen dagen naar buiten kwam was een wisseling van de wacht in de top van het vastgoedfonds nadat een bestuurslid met pensioen ging. Imtech maakte vanochtend bekend dat het voor 118 miljoen pond high-tech klimaatinstallaties gaat leveren aan de Britse marine. De installaties zullen worden gebruikt in een nieuwe klasse van vliegdekschepen. De koers van de technische dienstverlener schiet vanochtend met 1,5 procent omhoog.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.