Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`ING heeft voor 67 miljard aan verplichtingen in de VS`

`ING heeft voor 67 miljard aan verplichtingen in de VS`
15 jan 2010 om 14:44

Analisten van EVO Securities denken dat ING voor circa 67 miljard euro aan verplichtingen in de VS heeft. Dat meldden diverse media op basis van onderzoek door EVO Securities. De analisten maakten deze schatting nadat de Amerikaanse regering bekendmaakte een speciale belasting voor de financiële sector in te willen invoeren. President Barack Obama presenteerde gisteren de plannen voor de heffing op banken die door de staat van de ondergang zijn gered. De heffing is bedoeld om het miljardenverlies van de staat veroorzaakt door de steun aan banken op te vangen.

 

ING zou volgens de EVO boven de grens van 50 miljard dollar zitten. Dat is de grens waarboven de heffing betaald moet worden. In Amerika zouden circa 35 bedrijven onder de regeling van Obama vallen waarnaast ook een tien- tot vijftiental buitenlandse banken en verzekeraars de jaarlijkse taks moeten afdragen.

 

Volgens ING zelf is de regeling nog niet volledig uitgewerkt door de regering. Ook de analisten zeggen “ vele gaten te zien in de berekeningen” waardoor de impact veel kleiner kan zijn.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.