Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Merck betaalt biotechbedrijf Galapagos mijlpaal

Merck betaalt biotechbedrijf Galapagos mijlpaal
15 jan 2010 om 08:01

Galapagos kondigt vandaag aan dat zij mijlpalen heeft bereikt in de twee allianties met Merck & Co., Inc (Merck).  Met dit resultaat ontvangt Galapagos een betaling van 3,6 miljoen euro van Merck. Eerder deze week maakte het Belgische bedrijf al bekend een mijlpaalbetaling van Janssen Pharmaceutica te hebben ontvangen.

 

De alliantie

Binnen de allianties, aangegaan in januari en april 2009, is Galapagos verantwoordelijk voor het ontwikkelen van kandidaat-medicijnen voor stofwisselings- en ontstekingsziekten, gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. Galapagos komt in aanmerking voor succesbetalingen voor R&D en productregistratie voor een bedrag dat kan oplopen tot meer dan 590 euro miljoen voor meerdere producten. Hierboven op komen royalty’s over de verkoop van elk product dat onder de overeenkomst valt. Galapagos heeft tot nog toe een totaal van 7,6 miljoen euro van Merck ontvangen.

 

Toelichting

"Minder dan een jaar na het begin van de allianties met Merck hebben we de eerste mijlpalen behaald en hiermee lopen we voor op schema.  Het totaal van de betalingen binnen al onze allianties sinds juni 2006 komt nu op meer dan EUR 100 miljoen.  Het succes van de alliantiestrategie van Galapagos wordt hiermee duidelijk bewezen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.