Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager op cijfers JP Morgan

Wall Street lager op cijfers JP Morgan
15 jan 2010 om 15:00

Wall Street zal vrijdagmiddag vermoedelijk lager van start gaan, zo blijkt uit de futurestanden. Het sentiment onder handelaren was donderdagavond goed, nadat Intel nabeurs mooie kwartaalcijfers overlegde. Vandaag kwam JP Morgan met cijfers, en hoewel de bank een flinke omzet- en winststijging boekte, waren beleggers teleurgesteld in de omvangrijke voorziening die de bank trof op de post consumentenkredieten. Na bekendmaking van de cijfers zakte zowel de koers van JP Morgan als die andere bankfondsen in. Voorts bleek dat Amerikaanse consumenten in december 2009 iets meer moesten betalen voor hun aanschaffen.

 

Ondanks fikse winst toch teleurstelling over cijfers JP MorganChase

Het Amerikaanse JP Morgan heeft vrijdag, voor opening van Wall Street, de cijfers over het vierde kwartaal bekend gemaakt. De bank boekte een winst van 3,3 miljard dollar, wat neerkomt op 74 dollarcent per aandeel. De omzet kwam op circa 25 miljard dollar uit, aldus persbureau Reuters. Een jaar eerder realiseerde de bank een winst van ruim 700 miljoen dollar. Hoewel de omzet en winst zich goed ontwikkelden, ondervindt de bank nog altijd last van hoge rentelasten en heeft het een voorziening getroffen van 2 miljard dollar om problemen bij zijn consumentenkredieten te kunnen opvangen. Reden voor deze voorziening is de hoge werkloosheid in Amerika, waar nu 10 procent van de bevolking zonder baan zit.

 

Intel vertienvoudigt winst in laatste kwartaal

Intel heeft zijn nettowinst op jaarbasis zien vertienvoudigen in het vierde kwartaal van 2009 tot 2,3 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De omzet nam toe met 28 procent tot 10,6 miljard dollar. De voornaamste reden voor de groei is de grotere vraag naar laptops. Voor het eerste kwartaal van 2010 gaat de chipfabrikant uit van een omzet van 9,7 miljard dollar, binnen een bandbreedte van 400 miljoen dollar.


FED Empire State Index stijgt in januari

De condities voor producenten in New York zijn in januari voor de zesde maand op rij toegenomen. Dit blijkt uit de New York Empire Manufacturing Index die vrijdag door de Federal Reserve Bank van New York werd gepubliceerd. De index kwam uit op 15,9, een stijging van 11 punten vergeleken met een maand eerder. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal nieuwe orders en verzendingen beide zijn toegenomen. Ook de werkgelegenheidsindex steeg.

 

Amerikaanse consumentenprijzen nemen licht toe

Amerikaanse consumentenprijzen zijn met 0,1 procent gestegen in december, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. In november was nog sprake van een stijging van 0,4 procent. De kerninflatie, exclusief voedsel en energie, kende eveneens een stijging van 0,1 procent. Prijzen van energie stegen afgelopen maand met 0,2 procent, wat ook gold voor de voedselprijzen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.