Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit hoger op donderdag

Wall Street sluit hoger op donderdag
15 jan 2010 om 08:19

Wall Street is donderdagavond hoger gesloten, vooral de technologiesector deed het goed. De sector presteerde goed nadat Intel nabeurs met kwartaalcijfers kwam die er op duiden dat de uitgaven in de sector flink omhoog zullen kunnen gaan. In de handel nabeurs steeg het aandeel van de chipproducent bijna 2 procent. nadat het in afwachting van de cijfers ook al zo’n 2,5 procent in waarde was toegenomen. Ook Oracle en Microsoft sloten keurig hoger. De financiele sector herstelde zich ook enigszins, nadat president Obama liet weten hoe zijn plan van de bankenheffing er uit gaat zien. Vooral de kleine en middelgrote banken, die buiten schot zullen blijven, zorgen voor een herstel van de bankindex.

 

Bankheffing

President Barack Obama gaat banken een heffing opleggen , die door de staat van de ondergang zijn gered, zo meldt de Wall Street Journal. De heffing is bedoeld om het verlies van de staat van 117 miljard dollar op de steun aan banken op te vangen. De bankentaks is vooral gericht op Wall Street zakenbanken als Goldman Sachs en Morgan Stanley. De banken worden belast over het balanstotaal exclusief het eigen vermogen en deposito’s. De heffing moet lopen over een periode van 10 jaar.

 

Slotstanden

De Dow Jones won 0,3 procent op 10.711 punten en de S&P won een kwart procent op 1.148 punten. De Nasdaq was met een dagwinst van 0,4 procent de grootste stijger op Wall Street. De techindex sloot op 2.317 punten. De koersstijgingen volgden op enkele tegenvallende macrocijfers, zo daalden in december de retailverkopen en steeg het aantal eerste steunaanvragen onverwacht.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.