Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt in het rood

Beursupdate: AEX zakt in het rood
18 jan 2010 om 10:42

De AEX heeft de openingswinst van rond de 0,3 procent moeten prijsgeven. Om half elf noteert de index 0,1 procent lager op 337,67 punten nadat de grote fondsen op de index een voor een in het rood zijn gezakt. Volgens Michael Jabroer van Keijser Capital komt dat doordat volumes laag zijn en het er op lijkt dat een grote speler “een mandje met aandelen heeft leeggegooid.” De andere beurzen van Europa weten wel het hoofd boven water te houden. De FTSE, de DAX en de BEL-20 staan alle drie rond de 0,3 procent in de plus. Alleen de CAC-40 staat nipt in het rood. Europa moet het vandaag zonder Wall Street doen. De Amerikaanse beurzen zijn gesloten vanwege een feestdag.

 

Stijgers en dalers

Philips is met een koersstijging van 0,45 procent koploper op de AEX. Ook Unilever en Shell weten met winsten van ongeveer 0,4  procent nog stand te houden. TomTom is vanochtend hekkensluiter met een roodstand 2,88 procent. Aegon, Air France-KLM, BAM en Fugro moeten tussen de 1,0 en 1,5 procent inleveren. De Telegraaf meldde vanochtend over Air France KLM dat het een principeakkoord heeft bereikt met het noodlijdende Japan Airlines (JAL). De Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij zou bereid zijn miljoenen te steken in het al jaren verliesgevende JAL. Naar verwachting vraagt JAL morgen faillissement aan.


InnoConcepts schiet omhoog

InnoConcepts gaat vanochtend met een koerswinst van 7,23 procent onbetwist aan kop, ondanks negatieve berichtgeving over het bedrijf. Volgens een artikel in het FD wordt in Nederland de huidige complexe verpakkingsbelasting, die gebaseerd is op CO2-uitstoot, vervangen door een naar verwachting lagere omzetbelasting (BTW). Volgens Martijn den Drijver van SNS Securities kan een omzetbelasting ten koste gaan van het kostenvoordeel dat de technologie van InnoConcepts biedt. Deze technologie is relatief besparend in het gebruik van energie en grondstoffen. Lagere belastingen zouden echter betekenen dat een belangrijke incentive om te kiezen voor de technologie InnoConcepts verdwijnt, aldus Den Drijver.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.