Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Hackers Google kregen hulp van binnenuit`

`Hackers Google kregen hulp van binnenuit`
18 jan 2010 om 11:41

Google onderzoekt of de hackers die vorige week een aanval deden op het internetbedrijf hulp van binnenuit hebben gehad. Dat meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de zaak.  Volgens de anonieme bronnen zouden een of meer werknemers van de Chinese vestiging van Google hebben geholpen met de aanval. De cyberaanval was gericht was op personen die toegang hebben tot specifieke delen van de netwerken van Google.

De gebruikte kwaadaardige software in de aanval was een zogenoemde Hydraq, een aangepaste Trojan. Volgens door Reuters geraadpleegde beveiligingsexperts wisten de hackers wie ze moesten aanvallen, en was de gebruikte software niet bijzonder verfijnd.

Na de aanval op 13 januari had een aantal werknemers van Google China niet lander toegang tot de bedrijfsnetwerken. Daarnaast werd een aantal personeelsleden overgeplaatst of op vakantie gestuurd.

Google zei naar aanleiding van de cyberaanval, die bedoeld was om gegevens over Chinese dissidenten te achterhalen, niet langer van plan te zijn om zoekresultaten in China te censureren. Zaken die Google zoal moet blokkeren van de Chinese autoriteiten zijn onder andere referenties naar de protesten op het Tiananmen-plein of verwijzingen naar mensenrechtengroepen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.