Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit lager op cijfers JP Morgan

Wall Street sluit lager op cijfers JP Morgan
18 jan 2010 om 08:06

De beurs van New York is afgelopen vrijdag met verlies gesloten. Ondanks een flinke stijging van de omzet en winst, moest JP MorganChase ook een omvangrijke afschrijving doen op zijn consumentenkredieten. Beleggers schrokken hier van en zetten het aandeel enkele procenten lager. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen was volgens de Universiteit van Michigan in januari licht gestegen. Er vond een toename plaats van 0,3 punt tot 72,8 punten. Ondanks dat er sprake was van een stijging, was deze beduidend minder dan waar men op had gehoopt. Naast het consumentenvertrouwen was er ook sprake van een toename van de industriele productie en de zogenoemde FED Empire State Index .

 

Slotstanden

Hoewel de gepresenteerde cijfers op groei duidden, was deze minder sterk dan waarop was gehoopt. Reden voor beleggers om de beurs van New York lager te zetten. De Dow Jones-index verloor 0,9 procent op 10.610 punten en de S&P daalde 1,1 procent in waarde tot 1.136 punten. De Nasdaq tot slot verloor zelfs 1,2 procent tot een stand van 2.288 punten. Op weekbasis ging de Dow er 0,1 procent op achteruit, de S&P daalde 0,8 procent in waarde en de Nasdaq zelfs 1,3 procent.

 

JP Morgan boekt hogere winst en omzet

Het Amerikaanse JP Morgan heeft vrijdag, voor opening van Wall Street, de cijfers over het vierde kwartaal bekend gemaakt. De bank boekte een winst van 3,3 miljard dollar, wat neerkomt op 74 dollarcent per aandeel. De omzet kwam op circa 25 miljard dollar uit. Een jaar eerder realiseerde de bank een winst van ruim 700 miljoen dollar. Hoewel de omzet en winst zich goed ontwikkelden, ondervindt de bank nog altijd last van hoge rentelasten en heeft het een voorziening getroffen van 2 miljard dollar om problemen bij zijn consumentenkredieten te kunnen opvangen. Reden voor deze voorziening is de hoge werkloosheid in Amerika, waar nu 10 procent van de bevolking zonder baan zit. Beleggers reageerden teleurgesteld en zette het fonds enkele procenten lager op 43,68 dollar per aandeel.

 

Maandag blijven de beurzen in Amerika gesloten in verband met Martin Luther King Day.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.