Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX kleurt rood

Beursupdate: AEX kleurt rood
19 jan 2010 om 10:37

Het Damrak is vandaag, in navolging van de andere beurzen van Europa, lager van start gegaan. Tegen de klok van half elf staan op de AEX alleen nog Fugro, KPN en Unilever in de plus met winsten tussen de 0,1 tot 1,1 procent. De AEX verliest zelf 0,45 procent. Op de andere Europese beurzen moeten de CAC, de DAX en de FTSE rond de 0,5 procent inleveren. De verliezen in de ochtendhandel komen nadat beleggers winst nemen voorafgaand aan de golf van kwartaalcijfers die op de agenda staan.


Stijgers en dalers

Homburg Invest doet vanochtend wederom goede zaken met een koersstijging van 4,71 procent. Qurius staat op de tweede plaats met een winst van 2,00 procent. Grootste verliezer in de ochtendhandel is InnoConcepts met 2,46 procent op 0,91 euro. Gisteren schoot het aandeel InnoConcepts met 9,30 procent omhoog na een onterecht gemelde koersdoelverhoging van 0,78 tot 1,50 euro.


ArcelorMittal

ArcelorMittal en BHP Billiton bekijken de mogelijkheden om hun ijzerertsbelangen in Liberia en Guinea te combineren. Door het samenvoegen van de activiteiten zou er concurrerender kunnen worden geopereerd. De twee bedrijven willen de komende maanden verder overleggen om een joint venture op poten te zetten. Los van het persbericht benadrukten analisten van SNS Securties vanochtend het Reduce advies. Volgens de analisten van de bank is de koers van ArcelorMittal de afgelopen tijd te sterk gestegen. ArcelorMittal staat nipt in het rood op 32,05 euro.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.