Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager van start

Wall Street lager van start
19 jan 2010 om 14:40

Futures van Wall Street blijven na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Citigroup in het rood staan. Kort na de klok van half drie staan Futures van de Dow Jones en de S&P respectievelijk 0,35 en 0,07 procent lager. Nasdaq Futures staan daarentegen enkele honderste procent in de plus. Na de tegenvallende kwartaalresulaten van Alcoa, JPMorgan en nu Citi hebben beleggers nog weinig reden tot juichen gehad over het cijferseizoen. Daar kan pas nabeurs verandering in komen als IBM de cijfers bekend maakt. Verder komt het cijferseizoen morgen en donderdag pas echt goed op gang. In de tweede helft van de week staan op de agenda onder andere eBay, Goldman Sachs en General Electrics.

Kraft neemt Cadbury over

Kraft Foods neemt Cadbury over voor 19,5 miljard dollar. Dat meldt de Britse snoepfabrikant vanochtend in een persbericht. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 500 pence en 0,1874 aandeel Kraft voor elk aandeel Cadbury, of omgerekend ongeveer 840 pence per aandeel. Daarnaast krijgen aandeelhouders van Cadbury 10 pence dividend per aandeel uitgekeerd.


Citigroup weer in de rode cijfers

Citigroup heeft in het vierde kwartaal 7,6 miljard dollar verlies geleden nadat de financial in het derde kwartaal nog 101 miljoen dollar nettowinst boekte. Dat meldt Marketwatch. Per aandeel steeg het verlies naar 33 dollarcent van 27 dollarcent. Exclusief afbetaling in het kader van het Troubled Asset Relief Program (TARP) kwam in het afgelopen kwartaal het verlies uit op 1,4 miljard dollar, of 6 dollarcent per aandeel. In het vierde kwartaal van 2008 bedroeg het verlies van de financial 17,24 miljard dollar. CEO Vikram Pandit zei in een reactie op de cijfers dat Citi “enorme vooruitgang heeft geboekt."

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.