Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street trekt AEX uit het dal

Wall Street trekt AEX uit het dal
19 jan 2010 om 19:41

De AEX is door nette winst in de ochtendhandel op Wall Street alsnog hoger gesloten. De AEX zakte na een lagere opening richtingloos weg onder het slot van maandag. Een uur voor de opening van Amerika werd een bodem bereikt op min 0,85 procent. Dat verlies werd vervolgens vlot omgebogen in winst nadat Futures van Wall Street overeind krabbelden. Reden voor het herstel was dat beleggers met de schrik vrij kwamen nadat bleek dat het miljardenverlies van Citigroup vooral kwam door de terugbetaling van de staatssteun. Uiteindelijk boekte de AEX een dagwinst van 0,76 procent op 341,61 punten. Het herstel van de AMX was wat moeizamer dan die van de grote broer. De midkap kwam niet verder een winst van 0,41 procent op 539,34 punten. De andere beurzen van Europa wisten zich ook op te trekken aan Wall Street. De winsten voor de CAC, de DAX en de FTSE liepen uiteen van 0,34 procent voor Londen tot 0,98 procent voor Frankfurt.

Homburg op kop op hoger Damrak Stijgers en dalers

Homburg Invest was met een koerswinst van 2,46 procent vandaag winnaar op de beurs van Amsterdam. Op de tweede plaats stond Ordina, dat 2,45 procent omhoog ging. ASM International zag de koers met 2,43 procent omhoog gaan in het kielzog van een hogere Philadelphia Semi-Conductor Index, waar IBM en Apple koplopers waren. Op de AEX waren KPN met 2,06 procent en Unilever met 2,05 procent de sterkste stijgers.

Pharming moest met een daling van 3,45 procent het meeste terrein prijs geven. TKH Goup verloor 2,18 procent, gevolgd door ProLogis European Properties met 2,00 procent. Exact Holding zag de koers met 1,81 procent achteruit gaan.


Tussenstand Wall Street

Wall Street heeft kort na opening een goede winst weten op te bouwen. Iets na zessen gaat de Nasdaq op kop met plus 1,04 procent. De Dow Jones en de S&P moeten genoegen nemen met winsten van respectievelijk 0,76 en 0,85 procent. Naast techfondsen doen aandelen van zorgverzekeraars en farmaceuten het goed nadat de democraten de senaatszetel van Edward Kennedy dreigen te verliezen aan de republikeinen. Dat zou betekenen dat president Obama terrein moet prijsgeven aan de zorgindustrie in de strijd om de hervorming van het ziektekostenstelsel.


Citigroup weer in de rode cijfers

Citigroup heeft in het vierde kwartaal 7,6 miljard dollar verlies geleden nadat de financial in het derde kwartaal nog 101 miljoen dollar nettowinst boekte (verlies van 17,24 miljard dollar in q4 2008). Per aandeel steeg het verlies naar 33 dollarcent van 27 dollarcent. Exclusief de afbetaling in het kader van het Troubled Asset Relief Program (TARP) kwam het verlies uit op 1,4 miljard dollar, of 6 dollarcent per aandeel. De grootbank betaalde afgelopen kwartaal 20 miljard dollar terug aan de Amerikaanse overheid. CEO Vikram Pandit zei in een reactie op de cijfers dat Citi “enorme vooruitgang heeft geboekt.

 

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.