Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank of America lijdt verlies van meer dan 5 miljard dollar

Bank of America lijdt verlies van meer dan 5 miljard dollar
20 jan 2010 om 13:20

Het verlies van Bank of America Merril Lynch (BofA) over het vierde kwartaal bedroeg 5,2 miljard dollar, hetgeen neerkomt op een verlies van 60 cent per aandeel. Dit is wel na aflossing van een deel van de ontvangen overheidssteun. Over het derde kwartaal bedroeg het verlies 1 miljard dollar, toen werd 2,6 miljard dollar aan staatssteun afgelost. Ditmaal loste de grootste bank van Amerika 4 miljard dollar af aan de Amerikaanse belastingbetaler. De omzet over het afgelopen kwartaal bedroeg 25,4 miljard dollar, wat vrijwel gelijk is aan de omzet in het derde kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden is de omzet met ruimschoots meer dan de helft gestegen.

 

UPDATE: zonder terugbetaling van de steun die werd ontvangen uit het Troubled Asset Program Relief zou het verlies licht minder dan 200 miljoen dollar zijn geweest. De bank heeft inmiddels een Tier 1 ratio van 10,4 procent, 2 procentpunt minder dan aan het einde van het derde kwartaal.

 

Toelichting

CEO Brian Moynihan wijst voor 2010 op het herstel van de economie wat ertoe leidt dat de kredietkosten voor BofA zullen stabiliseren. Desalniettemin houdt de bestuursvoorzitter een slag om de arm door te wijzen op de oplopende werkloosheid en de fragiele basis voor het herstel. BofA heeft nu in zijn bestaansgeschiedenis drie maal een kwartaalverlies moeten rapporteren, het vierde kwartaal van 2008 en de volledige tweede helft van 2009.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.