Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe high voor Dow en S&P

Nieuwe high voor Dow en S&P
20 jan 2010 om 08:09

Dinsdag sloten de beurzen van New York op winst, waarbij vooral techbeurs Nasdaq goede zaken deed. IBM slaagde er in om met zijn kwartaalresultaten, die nabeurs bekend werden gemaakt, de voorspellingen van analisten te verslaan. De Big Blue sloot bijna 2 procent hoger in afwachting van de cijfers. Ook farmaceuten en (zorg)verzekeraars deden het goed. Zij profiteerden van het politieke spel in Massachusetts waar de kans bestaat dat de Democraten hun plek kwijtraken aan de Republikeinen. Als dit inderdaad gebeurt dan vreest men voor de plannen van president Obama om de gezonheidssector te herstructureren. Eli Lily won meer dan 4 procent.

 

Citigroup wint, ondanks rode kwartaalcijfers

Citigroup heeft in het vierde kwartaal 7,6 miljard dollar verlies geleden nadat de financial in het derde kwartaal nog 101 miljoen dollar nettowinst boekte. Per aandeel steeg het verlies naar 33 dollarcent van 27 dollarcent. Exclusief afbetaling in het kader van het Troubled Asset Relief Program (TARP) kwam het verlies in het afgelopen kwartaal uit op 1,4 miljard dollar, of 6 dollarcent per aandeel. In het vierde kwartaal van 2008 bedroeg het verlies van de financial 17,24 miljard dollar. De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 5,4 miljard dollar, en 15,5 miljard dollar exclusief verliezen op terugbetalingen in het kader van het TARP. Ondanks de verliezen, keken beleggers naar de positieve punten in het verhaal van Citi en het aandeel won 3,5 procent aan beurswaarde nadat de cijfers bekend werden gemaakt.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index won 1,1 procent op 10.725 punten en de S&P won 1,3 procent op 1.150 punten. Beide indexen sloten hiermee op de hoogste stand in 15 maanden tijd. De Nasdaq was dinsdag de grootste winnaar met een plus van 1,4 procent op 2.320 punten. Apple was de grote aanjager op de techbeurs, het aandeel won meer dan 4 procent in waarde. Dinsdag werden er nieuwe details bekend over de multimedia tablet die Apple spoedig zal introduceren.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.