Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold boekt duidelijke omzetstijging in 2009

Ahold boekt duidelijke omzetstijging in 2009
21 jan 2010 om 07:37

Ahold heeft over het vierde kwartaal van 2009 een omzetstijging van 3,4 procent op jaarbasis geboekt. De omzet bedroeg 6,8 miljard euro. Zo maakte de grootgrutter donderdagochtend bekend. De groei werd enerzijds veroorzaakt door hogere volumes, maar ook doordat het kwartaal een week meer in beslag nam dan een jaar eerder. In alle markten waar Ahold actief is, werden hogere omzetten geboekt, behalve bij Albert/Hypernova in Tsjechie en Slowakije. In deze regio nam de omzet met bijna 2 procent af. Over geheel 2009 werd een omzetstijging van bijna 9 procent geboekt, wat goed was voor een omzet van in totaal 27,9 miljard euro.

 

De Zaanse grootgrutter zag de volumes in het afgelopen jaar flink oplopen, maar de prijzen kwamen verder onder druk te staan. Ook kozen klanten bewuster voor de goedkopere merken.

 

UPDATE: Maarten Altena van SNS Securities is van mening dat Ahold een sterk vierde kwartaal heeft gedraaid. Over het algemeen waren de prestaties gelijk aan de verwachtingen en in sommige gevallen zelfs hierboven. Wederom heeft de grootgrutter dekracht van zijn businessmodel bevestigd. Altena behoudt zijn Kopen advies en blijft positief over de toekomst met een koersdoel van 7 euro.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.