Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Ahold presenteert kwartaalcijfers en TomTom gaat onderuit

Beursupdate: Ahold presenteert kwartaalcijfers en TomTom gaat onderuit
21 jan 2010 om 10:42

De beurs van Amsterdam is donderdagochtend goed van start gegaan. Even na half elf noteerde de AEX op een plus van 0,4 procent op 337,7 punten. Er volgde een opwaartse correctie op het verlies van woensdag nadat Wall Street de handelsdag minder slecht afsloot dan werd gedacht bij het sluiten van de handel op het Damrak. Vrijwel alle AEX-fondsen staan op winst, de vastgoedfondsen Corio en Wereldhave en staalreus Arcelor Mittal hebben het moeilijk. Het grootste verlies is echter voor TomTom nadat Nokia zijn navigatiesoftware op zijn mobiele telefoons gratis toegankelijk gaat maken.

 

Ahold boekt duidelijk vooruitgang in 2009

Ahold heeft over het vierde kwartaal van 2009 een omzetstijging van 3,4 procent op jaarbasis geboekt. De omzet bedroeg 6,8 miljard euro. In alle markten waar Ahold actief is, werden hogere omzetten geboekt, behalve bij Albert/Hypernova in Tsjechie en Slowakije. In deze regio nam de omzet met bijna 2 procent af. Over geheel 2009 werd een omzetstijging van bijna 9 procent geboekt, wat goed was voor een omzet van in totaal 27,9 miljard euro. Maarten Altena van SNS Securities is van mening dat Ahold een sterk vierde kwartaal heeft gedraaid. Over het algemeen waren de prestaties gelijk aan de verwachtingen en in sommige gevallen zelfs hierboven. Wederom heeft de grootgrutter de kracht van zijn businessmodel bevestigd. Altena behoudt zijn Kopen advies en blijft positief over de toekomst met een koersdoel van 7 euro. Beleggers zetten het aandeel vanochtend enkele tienden procent hoger.

 

TomTom negatief in verder groene AEX

TomTom is, in tegenstelling tot vrijwel andere fondsen in de AEX, met verlies geopend. Het fonds verliest zo’n 2,5 procent van zijn beurswaarde. Nokia heeft besloten om de kaarten voor zijn mobiele toestellen gratis ter beschikking te stellen van zijn gebruikers, zo meldt het DFT vanochtend. Deze dienst (Ovi) vormt een bedreiging voor de betaalde dienst die TomTom aanbiedt op mobiele telefoons. Er wordt al gesproken over het falen van TomTom’s strategie voor de mobiele telefoon. Het aandeel TomTom noteert op een verlies van ruim 6 procent.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.