Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie op Damrak na koersverlies woensdag

Correctie op Damrak na koersverlies woensdag
21 jan 2010 om 08:56

De beurs van Amsterdam zal donderdag hoger van start, zo is de verwachting. Hiermee herstelt het Damrak van de verliezen van woensdag. Op Wall Street sloten de beurzen woensdag wel met verlies, maar die waren significant lager dan op het moment dat Euronext de deuren sloot. De middaghandel zal voor een belangrijk deel worden bepaald door de cijfers die Goldman Sachs bekend maakt om twee uur. Analisten rekenen op een nettowinst over het vierde kwartaal van 3,2 miljard dollar.

 

Ahold boekt omzetstijging in 2009

Ahold heeft over het vierde kwartaal van 2009 een omzetstijging van 3,4 procent op jaarbasis geboekt. De omzet bedroeg 6,8 miljard euro. Zo maakte de grootgrutter donderdagochtend bekend. De groei werd enerzijds veroorzaakt door hogere volumes, maar ook doordat het kwartaal een week meer in beslag nam dan een jaar eerder. In alle markten waar Ahold actief is, werden hogere omzetten geboekt, behalve bij Albert/Hypernova in Tsjechie en Slowakije. In deze regio nam de omzet met bijna 2 procent af. Over geheel 2009 werd een omzetstijging van bijna 9 procent geboekt, wat goed was voor een omzet van in totaal 27,9 miljard euro.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index verloor woensdag 1,1 procent aan waarde en sloot op een stand van 10.603 punten. De S&P verloor eveneens 1,1 procent op 1.138 punten en de Nasdaq tot slot zakte 1,3 procent in op 2.291 punten. De Dow Jones kreeg de zwaarste dip sinds eind december 2009 te verwerken. Er waren zorgen over het mondiale economisch herstel nu China de kredietverstrekking door zijn banken mogelijk aan banden legt. Daarbij golden de vooruitzichten die IBM afgaf als een waarschuwing voor de gehele techsector, ondanks dat de cijfers die de Big Blue presenteerde goed waren. IBM verloor bijna 3 procent van zijn beurswaarde. Grondstofgerelateerde fondsen en techfondsen hadden woensdag dan ook een lastige dag. Zorgverzekeraars en farmaceuten daarentegen wisten te profiteren nu de staat Massachusetts in handen van de Republikeinen is gevallen. President Obama krijgt nu een zware dobber aan zijn voorgenomen herstructurering van het Amerikaanse zorgstelsel.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.