Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse consument in januari positiever over eigen financiële situatie

Nederlandse consument in januari positiever over eigen financiële situatie
21 jan 2010 om 09:39

Het consumentenvertrouwen veranderde in januari 2010 maar weinig. De indicator kwam uit op -10. Een maand eerder was dat -11. Met de kleine verbetering in januari zet de opgaande lijn in het consumentenvertrouwen door. De stemming over de eigen financiële situatie van consumenten is wel flink verbeterd, zo meldt het CBS.

 

Consumenten waren in januari 2010 aanzienlijk positiever over de eigen financiële situatie in het komend jaar dan in december 2009. Deze deelindicator steeg met 8 punten en kwam uit op +6. Voor het eerst in twee jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten. Ook het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde fors. Daarentegen vonden consumenten de tijd minder gunstig voor het doen van grote aankopen. Daardoor steeg de koopbereidheid per saldo maar licht, van -6 in december naar -4 in januari.

 

Het oordeel over het economisch klimaat veranderde in januari nauwelijks, na een sterke verbetering in november en december. De deelindicator verslechterde met 1 punt en kwam uit op -20. Consumenten keken wat somberder terug op de economische situatie in het afgelopen jaar. Hun kijk op de komende 12 maanden veranderde niet.

 

Door: Roos Toering, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.