Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager om zorgen kredietverlening China

Wall Street lager om zorgen kredietverlening China
21 jan 2010 om 07:59

De beurs van New York sloot woensdag lager. De Dow Jones kreeg de zwaarste dip sinds eind december 2009 te verwerken. Er waren zorgen over het mondiale economisch herstel nu China de kredietverstrekking door zijn banken mogelijk aan banden legt. Daarbij golden de vooruitzichten die IBM afgaf als een waarschuwing voor de gehele techsector, ondanks dat de cijfers die de Big Blue presenteerde goed waren. IBM verloor bijna 3 procent van zijn beurswaarde. Grondstofgerelateerde fondsen en techfondsen hadden woensdag dan ook een lastige dag. Zorgverzekeraars en farmaceuten daarentegen wisten te profiteren nu de staat Massachusetts in handen van de Republikeinen is gevallen. President Obama krijgt nu een zware dobber aan zijn voorgenomen herstructurering van het Amerikaanse zorgstelsel.

 

Financiele sector presenteert cijfers

Het verlies van Bank of America Merrill Lynch (BofA) over het vierde kwartaal bedroeg 5,2 miljard dollar, of een verlies van 60 cent per aandeel. Analisten geraadpleegd door Factset waren uitgegaan van een verlies van 43 dollarcent per aandeel. Beleggers beloonden de cijfers met een koersstijging van 1,0 procent. Ook Morgan Stanley maakte een lager dan verwachte winst bekend. Daarentegen deed Wells Fargo het beter dan vooraf werd voorspeld met een winst van 2,8 miljard dollar, oftewel 8 dollarcent per aandeel. Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters gingen uit van een verlies van 1 dollarcent per aandeel. Voor donderdag staan de cijfers van Goldman Sachs op de agenda . Analisten rekenen op een nettowinst van 3,2 miljard dollar.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor woensdag 1,1 procent aan waarde en sloot op een stand van 10.603 punten. De S&P verloor eveneens 1,1 procent op 1.138 punten en de Nasdaq tot slot zakte 1,3 procent in op 2.291 punten.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.