Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak lager van start

Damrak lager van start
22 jan 2010 om 08:51

Na fikse verliezen op Wall Street en de diverse Aziatische beurzen, zal het Damrak vrijdagmorgen lager van start gaan. De beurs van New York moest de sterkste daling sinds oktober 2009 slikken, ondanks verrassend goede cijfers van onder meer Goldman Sachs en Google . De oorzaak dat Wall Street lager sloot is dat president Obama de banken nog strenger wil aanpakken. In de toekomst moeten banken niet langer in speculatieve (hegde)fondsen mogen beleggen en is handen voor eigen rekening verboden.

 

KPN koopt heel Ortel Mobile

KPN heeftbekend gemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt om het resterende belang van 35 procent in Ortel Mobile te kopen van Ortel’s senior management. Hoeveel KPN betaalt voor de overname is niet bekend gemaakt. KPN heeft sinds maart 2008 een meerderheidsbelang van 65 procent in Ortel Mobile. Celal Oruç, CEO van Ortel Mobile, blijft als erevoorzitter van Ortel Mobile betrokken bij de onderneming.

 

Imtech verkoopt blusproducten en -systemen

Imtech heeft in het kader van haar strategisch groeiplan 2012 de niet-kernactiviteiten op het gebied van blusproducten en blussystemen gedesinvesteerd en verkocht aan de private equity specialist Bencis Capital Partners, zo maakte de technisch dienstverlener vandaag bekend. Het gaat om de business units Saval (Nederland en België) en Knowsley (UK). De totale omzet van de verkochte ondernemingen bedraagt ongeveer 36 miljoen euro op jaarbasis met circa 230 medewerkers.

 

Aanvraag Rhucin op schema

Pharming heeft vanochtend voorbeurs gemeld dat de CHMP, de Europese toezichthouder op farmaceutica, geen grote bezwaren heeft geuit in een tussentijdse reactie op de marktaanvraag die Pharming heeft gedaan voor het middel Rhucin. De kans op een positieve uitkomst is daarmee volgens Pharming verder toegenomen. Het biotechbedrijf heeft nu drie maanden de tijd om de vragen van de CHMP te beantwoorden.

 

Beter Bed boekt vooruitgang

Beter Bed heeft in het vierde kwartaal een omzet van 101,9 miljoen euro geboekt, een stijging van 9 procent op jaarbasis. Over geheel 2009 bedroeg de omzet 361,5 miljoen euro, zo’n 1 procent meer dan over 2008. Beter Bed rekent op een nettowinst over het afgelopen jaar van 23,5 miljoen euro, tegen 22,1 miljoen in 2008. Van deze winst zal ongeveer 11,5 miljoen euro worden gemaakt in het vierde kwartaal, tegen 6,9 miljoen een jaar eerder.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.