Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak met verlies het weekend in

Damrak met verlies het weekend in
22 jan 2010 om 18:11

De beurs van Amsterdam is de laatste handelsdag van de week in het rood geeindigd. De AEX stond in de ochtendhandel nog enige tijd in het groen, maar rond 11 uur verloren beleggers het vertrouwen en zakte de index in het rood. Uiteindelijk sloot de AEX op 329,48 punten, een verlies van 0,8 procent. De AMX kende een nog slechtere dag dan de hoofdindex en verloor zelfs 1,6 procent aan waarde, op een stand van 523,04 punten. De mondiale beurzen worden verkeren in onzekerheid over de plannen van de Amerikaanse president inzake nieuwe regelgeving voor banken.

 

Voor aanstaande maandag staat Philips op de beursagenda om te komen met de cijfers over het vierde kwartaal. Wereldwijd zullen beleggers uitkijken naar de prestaties van Apple, die maandagavond na het sluiten van Wall Street bekend zullen worden gemaakt.

 

Beter Bed op flinke winst na presentatie kwartaalcijfers Beter Bed in trek

Beter Bed maakte vrijdagochtend voorbeurs de cijfers over het vierde kwartaal bekend. In dit kwartaal boekte de retailer een omzet van 101,9 miljoen euro, een stijging van 9 procent op jaarbasis. Over geheel 2009 bedroeg de omzet 361,5 miljoen euro, zo’n 1 procent meer dan over 2008. SNS Securities en Petercam laten weten dat Beter Bed beter heeft gepresteerd dan verwacht, maar hierbij dient wel opgemerkt te worden dat de onderneming in het vierde kwartaal van 2008 zwak had gepresteerd. Als oorzaak voor de betere prestaties wijst SNS op de veranderingen die in het productaanbod zijn aangebracht en de betere promotie. "Wij vermoedden reeds dat de markt het herstelpotentieel van Beter Bed onderschatte, maar dit oversteeg ook onze verwachtingen", aldus SNS. "Het Kopen advies wordt nogmaals bevestigd en het winstdoel zal worden verhoogd." Petercam wijst vooral op de orderinstroom die volgens de zakenbank veel goeds voor 2010 belooft. Petercam hanteert een Hold advies voor Beter Bed. Het aandeel slot vrijdag op een koers van 17,90 euro, een intradaywinst van 5 procent.

 

Stijgers en dalers

Na een fikse koersdaling op het bericht dat Nokia zijn navigatiesoftware op de mobiele telefoon gratis ter beschikking stelt, lukte het TomTom vijdag om een beetje van het verlies terug te winnen. Het aandeel won 1,6 procent aan beurswaarde. Defensieve fondsen als Ahold en Heineken profiteerden van de onzekerheid onder beleggers op het Damrak. De fondsen wonnen 1,2 en 1,4 procent. Onder de dalers vandaag vooral financiele waarden. SNS verloor 4,9 procent en Binck ging 3,7 procent onderuit. In de AEX zag ING 0,4 procent aan beurswaarde verloren gaan. Aegon daarentegen wist wel aan de goede kant van de score te eindigen. Het fonds won 0,2 procent. Eerder op de handelsdag werd Aegon echter ook enkele procenten onder de slotkoers van donderdag verhandeld.

 

Wall Street

De Dow Jones-index staat even na half zes op een verlies van 0,2 procent op een stand van 10.365 punten. De S&P en de Nasdaq verliezen iets meer aan waarde, respectievelijk 0,3 en 0,6 procent. Diverse toonaangevende bedrijven, waaronder General Electric, Schlumberger en McDonalds kwamen voorbeurs met cijfers over het afgelopen kwartaal. Alle drie de onderneming presenteerde zwarte cijfers, maar alleen de populaire hamburgerketen lukte het om een hogere winst op jaarbasis te boeken.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.