Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX veert op na hogere Futures Wall Street

Beursupdate: AEX veert op na hogere Futures Wall Street
25 jan 2010 om 10:36

De beurzen van Europa zijn in de vroege ochtendhandel de stevige openingsverliezen deels aan het goed maken nadat beleggers anticiperen op een hogere opening van Wall Street. Tegen de klok van half elf verliest de CAC 0,3 procent en staat de FTSE 0,1 procent lager. Alleen de Dax valt uit te toon met min 0,6 procent. Op het Damrak levert de AEX slechts 0,07 procent in na een openingsverlies van meer dan 0,6 procent.

 

Stijgers en dalers

Philips gaat op de AEX aan kop met een winst van 4,65 procent na het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Het elektronicaconcern wist afgelopen drie maanden een verlies om te buigen in winst. Analisten waren uitermate te spreken over de resultaten, die over de gehele linie goed waren. Jan Hein de Vroe van ING Financial Markets zei tegenover het ANP “tranen in zijn ogen te hebben.” Voor Victor Bareno van SNS Securities waren de kwartaalcijfers de directe aanleiding om zowel het advies als het koersdoel te verhogen.

Verder doet ook Beter Bed goede zaken. Het bedrijf maakte afgelopen vrijdag beter dan verwachte kwartaalresultaten bekend. Vanochtend wint het aandeel 2,75 procent. Smit International en Boskalis tekenden vanochtend de fusieovereenkomst, waaruit bleek dat het om een ex dividend bod van Boskalis gaat. Dat betekent dat aandeelhouders van Smit nog recht hebben op een dividenduitkering als zij hun stukken van de hand doen. Het aandeel Smit wint vanochtend 1,78 procent, gevolgd door Boskalis met 1,54 procent

TomTom voert vanochtend de verliezers aan met een koersdaling van 2,65 procent. Het aandeel ondervindt nog steeds de impact van het nieuws dat Nokia gratis kaarten op zijn mobiele telefoons gaat aanbieden. Verder doen techfondsen het vanochtend slecht. ASMI daalt 2,39 procent en ASML staat 1,03 procent in het rood. Reden voor het verlies van de twee fondsen is dat de  Nasdaq afgelopen vrijdag flink moest inleveren. Analisten van Citi stelden op de laatste handelsdag van de week de verwachtingen voor de halfgeleidersector naar beneden bij vanwege een correctie op korte termijn. Daarnaast konden de kwartaalcijfers van IBM en eerder Intel beleggers niet bekoren.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.