Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Smit en Boskalis ondertekenen fusieovereenkomst

Smit en Boskalis ondertekenen fusieovereenkomst
25 jan 2010 om 08:08

Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) en Smit Internationale (Smit) bekend dat zij een fusieovereenkomst hebben getekend voor het volledig samengaan van beide bedrijven. De transactie zal tot stand worden gebracht middels een openbaar bod van 60 euro in contanten ex dividend (in plaats van cum dividend zoals aanvankelijk was voorzien), uit te brengen door Boskalis op alle uitstaande aandelen Smit.

 

Dividend

In de fusieovereenkomst is met Boskalis overeenstemming bereikt over een uitkering aan de aandeelhouders van Smit van een dividend over 2009 van 2,75 euro per aandeel. RBS heeft ten aanzien van de biedprijs aan Smit een fairness opinie afgegeven. Mede op basis van het voorgaande, heeft de Raad van Bestuur en, in meerderheid, de Raad van Commissarissen van Smit besloten om het bod aan te bevelen aan haar aandeelhouders.

Termijn

Boskalis zal uiterlijk 4 februari 2010 het verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht aan de Autoriteit Financiële Markten voorleggen. Gelet op de wettelijke termijnen zal Boskalis het bod naar verwachting in de tweede helft van februari uitbrengen. Boskalis zal het bod gestand doen indien meer dan 75 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Smit is aangemeld. Overigens zal het bod worden gedaan onder gebruikelijke voorwaarden.

 

UPDATE: SNS Securities meent dat de meeste aandeelhouders akkoord zullen gaan met het bod (62,75 euro). Boskalis wil dat tenminste 75 procent van de aandeelhouders zijn stukken intekent. Op dit moment heeft al 44 procent dit gedaan.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.