Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent lager

AEX opent lager
26 jan 2010 om 08:44

Futures van de AEX staan rond de klok van half negen 0,8 procent in het rood nadat de beurzen van Azië met stevige verliezen zijn gesloten. Het lagere slot op de beurzen op de beurzen van Azië kwam nadat China de rem op kredietverstrekking heeft gezet om oververhitting van de economie te voorkomen. Als in de voorgaande handelsdagen waren het vooral aandelen van banken die moesten inleveren. Ook de andere beurzen van Europa moeten waarschijnlijk tijden de opening terrein prijs geven. De Cantor Index geeft openingsverliezen van meer dan 1 procent aan voor de belangrijkste indices van de beurzen van Londen, Frankfurt en Parijs.


Wall Street

Wall Street is maandagavond met winst gesloten. De kans dat Fed-voorzitter Ben Bernanke een tweede termijn krijgt, lijkt groter geworden en dit nam een stuk onzekerheid onder de beleggers weg. Na de bekenmaking van de woningverkopen over december zakten de indices kort in het rood, maar uiteindelijk sloten de beurzen na vorige week drie handelsdagen op rij in mineur te zijn geweest, weer in het groen. Hiermee kwam een einde aan een val die de Dow meer dan 500 punten kostte in enkele handelsdagen.

De Dow Jones-index won 0,2 procent op 10.197 punten en de S&P sloot 0,5 procent hoger op 1.097 punten. De Nasdaq tot slot eindigde  op 2.211 punten, een winst van 0,3 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.