Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Azie zet Europa lager

Beursupdate: Azie zet Europa lager
26 jan 2010 om 10:40

Het nieuws van de kredietbeperkingen in China en de flink lagere slotstanden op de beurzen van Azië heeft in Europa geleid tot verliezen in de ochtendhandel, ondanks een hoger slot van Wall Street. De AEX is tegen de klok van half elf weer terug bij af met min 0,6 procent, evenveel als het openingsverlies. De CAC, de DAX en de FTSE verliezen alledrie 0,7 procent. In tegenstelling tot maandag lijkt Europa zich vandaag niet op te kunnen trekken aan een hogere opening van Wall Street. Futures van de drie belangrijkste indices van de beurs van New York staan meer dan een half procent in het rood.

Stijgers en dalers

Accell Group gaat met een koersstijging van 3,71 procent op 33,47 euro aan kop op het Damrak. Frank van Wijk van SNS Securites verhoogde vanochtend het advies van de fietsproducent naar Buy van Hold. Het koersdoel blijft ongewijzigd op 41,00 euro. Reden voor de verhoging is de verwachting dat Accell meer elektrische fietsen in Duitsland gaat afzetten. Daarnaast stelt de analist dat het aandeel ondergewaardeerd is.

TomTom weet vanochtend voor het eerst in bijna twee weken tijd de weg omhoog te vinden. Vanochtend probeerde topman Harold Goddijn in een interview met de Telegraaf beleggers gerust te stellen over de toekomst van zijn bedrijf. Goddijn stelde dat TomTom zijn marges op pijl zal weten te houden, ondanks concurrentie door gratis content van Google en Nokia.  Volgens de topman kiezen consumenten uiteindelijk voor apparaten die optimaal geschikt zijn voor een bepaald doel, en niet voor multi-functionele gadgets. Daarnaast kondigde Goddijn aan dat TomTom voor het einde van het jaar elke 48 uur gebruikers zal voorzien van nieuwe, up-to-date kaarten.  Het aandeel TomTom noteert 3,73 procent hoger op 6,07 euro. Andere sterke stijgers vanochtend zijn Pharming met 2,64 procent en ASML met 1,91 procent. Analisten van Keijser Capital verhoogden gisteren het koersdoel van ASML naar 28 van 24 euro. Het Kopen advies bleef gehandhaafd.

ASMI is vanochtend hekkensluiter met een verlies van 3,40 procent. Het bedrijf weet zich ditmaal niet op te trekken aan sectorgenoot ASML. Grote verliezers op de AEX zijn ING met 1,57 procent en KPN met 1,34 procent. De Telco maakte vanochtend de kwartaalcijfers bekend. Die waren weinig verrassend.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.