Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

S&P verlaagt outlook Japan

S&P verlaagt outlook Japan
26 jan 2010 om 09:31

Standard & Poor’s (S&P) heeft de outlook voor op de AA langetermijn rating verlaagd van Stable naar Negative. De kredietbeoordelaar handhaafde de AA  langetermijn en A-1+ korte termijn schuldratings voor krediet gedenomineerd in yen en in buitenlandse valuta. Reden voor de outlookverlaging is dat de afnemende beleidsruimte van de regering kan leiden tot een verlaging van de kredietwaardigheid, tenzij er maatregelen genomen worden om de deflatie te neutraliseren en het begrotingstekort terug te dringen.

Daarnaast leidt volgens S&P het beleid van de Democratic Party of Japan (DPJ) slechts tot een trage consolidatie van de staatsfinanciën. Samen met beleidsmaatregelen die volgens de kredietbeoordelaar waarschijnlijk niet bevorderlijk zijn voor midden-lange termijn groei en gecombineerd met hardnekkige deflatie, voorspelt S&P een netto staatsschuld van 115 procent van het BBP in de komende jaren. Momenteel bedraagt de netto staatsschuld 100 procent.

S&P waarschuwt dat de ratings van Japan verlaagd kunnen worden als de economie zwak blijft en beleidsmaatregelen gericht op midden-lange termijn groei uitblijven.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.