Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager door maatregel voor aantal Chinese banken

Wall Street lager door maatregel voor aantal Chinese banken
26 jan 2010 om 15:23

Kijkend naar de opening indicators van de Dow Jones (- 0,45 procent) en de Nasdaq (- 0,22 procent) lijken de Amerikaanse beurzen vandaag een lagere opening tegemoet te gaan. Het sentiment op beurzen wereldwijd wordt negatief beïnvloed door nieuws uit China, waar een aantal Chinese banken de opdracht heeft gekregen hun reserves met onmiddellijke ingang te verhogen. Beleggers zijn bang dat de Chinese centrale bank een verkrappend monetair beleid zal gaan voeren wat wellicht de groei van een van ’s werelds grootste economieën zal beperken. De jaarcijfers die voorbeurs in de Verenigde Staten werden gepresenteerd lijken het sentiment op Wall Street enigszins te verbeteren, maar kunnen een lagere start niet voorkomen.


Apple boekt beste resultaten in bestaan

Apple heeft over de laatste drie maanden van zijn fiscale boekjaar 2010, dat eindigde op 31 december, een winst geboekt van 3,4 miljard dollar. De omzet van het Amerikaanse concern kwam uit op 15,7 miljard dollar. Apple verkocht in de laatste drie maanden van 2009 3,4 miljoen Macbooks, 8,7 miljoen iPhones en 21 miljoen iPods. Het bedrijf is volgens CEO Steve Jobs inmiddels meer dan 50 miljard dollar waard.

Verlies Johnson & Johnson neemt af in vierde kwartaal 2009

Johnson & Johnson
heeft in het vierde kwartaal van 2009 een nettowinst geboekt van 2,21 miljard dollar ofwel 79 dollarcent per aandeel. Vorig jaar bedroeg de winst nog 2,71 miljard dollar (97 dollarcent per aandeel). De omzet klom met 9 procent tot 16,6 miljard dollar. Voor 2010 verwacht het bedrijf een winst per aandeel van 4,85 tot 4,95 dollar.


Ondanks omzetstijging toch verlies voor Verizon

Verizon heeft over het laatste kwartaal van 2009 een operationele omzet van 27,1 miljard dollar gerealiseerd, een stijging van 10 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het telecommunicatiebedrijf slaagde er evenwel niet in om winst te maken, het verlies bedroeg 653 miljoen dollar, ofwel 0,23 dollar per aandeel. Het verlies was het gevolg van eenmalige kosten die werden gemaakt om personeel te laten afvloeien, hogere marketinguitgaven en het verlies van klanten bij de traditionele diensten die Verizon aanbiedt.


DuPont noteert zwarte cijfers over vierde kwartaal 2009

DuPont heeft over het vierde kwartaal een winst weten te boeken van 441 miljoen dollar, ten opzichte van een verlies in dezelfde periode een jaar eerder van 629 miljoen dollar. Per aandeel kwam de winst uit op 0,48 dollar ten opzichte van een verlies per aandeel van 0,70 dollar vorig jaar. De omzet steeg van 6,07 miljard tot 6,81 miljard dollar. De winststijging was vooral het gevolg van hogere volumes en lagere kosten.

Delta Air Lines weet verlies te beperken

Delta Air Lines
heeft in het vierde kwartaal van 2009 een verlies geleden van 25 miljoen dollar ofwel 3 dollarcent per aandeel. Dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,4 miljard dollar (2,11 dollar per aandeel). Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De operationele omzet daalde met 12 procent tot 6,8 miljard dollar.

Huizenprijzen VS licht gedaald in november

De Amerikaanse huizenprijzen
in de twintig grootste stedelijke regio’s zijn in november 2009 gedaald met 0,2 procent op maandbasis. Dat blijkt uit de huizenprijsindex van Standard & Poor’s en Case-Shiller. Dezelfde periode een jaar eerder namen de prijzen nog af met 5,3 procent. De huizenprijsindex in de tien grootste stedelijke regio’s vielen in november ook licht terug met 0,2 procent ten opzichte van oktober. In vergelijking tot november 2008 kende de index een daling van 4,5 procent.

Door: Ruud Geerdinck, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.