Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Willem Cordia verlaat Raad van Commissarissen Smit

Willem Cordia verlaat Raad van Commissarissen Smit
26 jan 2010 om 10:27

Willem Cordia heeft besloten de Raad van Commissarissen van Smit Internationale (Smit) te verlaten nadat het bedrijf ingegaan is op het bod van Boskalis Westminster (Boskalis). Dat meldt Smit vandaag. Zowel Cordia als commissaris Eric Dorhout Mees waren tegen de fusieovereenkomst. Cordia was het niet eens met het bod van Boskalis. Cordia was sinds 2004 lid van de Raad van Commissarissen.

 

Boskalis en Smit maakten gisteren bekend dat zij de fusieovereenkomst hebben getekend voor het volledig samengaan van beide bedrijven. De transactie wordt tot stand gebracht door een openbaar bod van 60 euro in contanten ex-dividend uit te brengen door Boskalis op alle uitstaande aandelen Smit.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

 

UPDATE: Directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) Jan Maarten Slagter noemt het opvallend dat twee van de vijf commissarissen het bod niet aanbevelen. De twee commissarissen, Cordia en Dorhout Mees, stemden niet in met het principeakkoord waarbij de VEB twijfels uit over de strategische match tussen Smit en Boskalis. De raad van commissarissen heeft een collectieve verantwoordelijkheid en het is volgens de VEB-topman dan ook een uiterst ongelukkige situatie. De twee tegenstemmers rest feitelijk alleen nog maar het opgeven van hun functie, zo meent Slagter in zijn column voor het DFT. Hoe dan ook is er sprake van een slechte start van de samenwerking tussen Boskalis en Smit, nu blijkt dat de meningen bij Smit zo verdeeld zijn, concludeert Slagter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.