Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX kleurt rood

Beursupdate: AEX kleurt rood
27 jan 2010 om 10:35

Alle fondsen op de AEX zijn tegen de klok van half elf in het rood gezakt. Philips wist het langst stand te houden dankzij een verhoging van het koersdoel door SNS Securities naar 27 van 25 euro. De AEX staat zelf 0,93 procent lager op 326,55 punten. Op de andere beurzen van Europa is het beeld evenmin rooskleurig. De verliezen voor de belangrijkste indices voor de beurzen van Frankfurt, Londen en Parijs lopen uiteen van 1,3 tot 1,6 procent.

Reden voor de slechte handel in Europa is volgens Michael Jabroer van Keijser Capital "de dreiging uit het oosten"; een zeepbel en aanscherping van het monetaire beleid in China. Jabroer stelt daarnaast dat de markt vermoeidheidsverschijnselen vertoond. “Technisch gezien kunnen we de komende maand 5 tot 8 procent lager. Op andere wereldindices zie je dat bepaalde steunniveaus zijn doorbroken, wat aangeeft dat lagere niveaus moeten worden opgezocht, voordat de opwaartse trend kan hervatten.”

Naast de problemen in Azië zijn beleggers in afwachting van de mogelijke herbenoeming van Fed-voorzitter Ben Bernanke. Ook wordt er uitgekeken naar de State of the Union toespraak van President Obama, waarin hij een banenplan en consolidatie van de staatsfinanciën onthult.

Stijgers en dalers

Grootste verliezer op de AEX is ArcelorMittal, dat 2,82 procent moet inleveren. Sinds vorige week heeft het fonds duidelijk een dalende trend ingezet. Verder is het voor financials geen goede dag. SNS Reaal verliest 3,45 procent en ING 2,42 procent. Stijgers zijn vandaag veruit in de minderheid. Homburg Invest gaat aan kop met plus 2,49 procent, gevolgd door Hunter Douglas met 1,60 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.