Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent met verlies

Damrak opent met verlies
27 jan 2010 om 08:22

Het Damrak gaat naar verwachting lager openen nadat Wall Street aan het einde van de handelsdag toch lager is gesloten. Futures van de AEX staan rond de 0,8 procent in het rood. Ook de andere beurzen van Europa moeten waarschijnlijk voor de derde dag op rij bij aanvang van de handel terrein prijsgeven. De Cantor Index geeft een openingsverlies van 0,6 procent voor de FTSE aan en meer dan 1 procent voor de CAC en de DAX.

 

De beurzen van Azië geven vandaag een verdeeld beeld. De Hang Seng weet voor het eerst in vijf dagen tijd de weg omhoog te vinden. Daarentegen sloot de Nikkei 0,71 procent lager op 10.252,08 punten. Grote verliezer op de beurs van Tokio was Toyota, dat bekend maakte dat het 8 modellen heeft moeten terugroepen vanwege defecte gaspedalen.


Wall Street toch nog kopje onder

Ondanks goede bedrijfscijfers en meevallende macrodata verloor Wall Street tegen het einde van dinsdag toch het vertrouwen. Oorzaak daarvan was onzekerheid over enerzijds de uitkomst van de tweedaagse bijeenkomst van de Fed, die dinsdag van start ging, en anderzijds de state of the union die president Obama woensdag geeft. Van de Fed wordt weinig vuurwerk verwacht nu nog onduidelijk is of Ben Bernanke mag aanblijven. De Senaat moet deze week beslissen of Bernanke een tweede termijn krijgt.

De Dow Jones-index sloot op vrijwel dezelfde stand als maandagavond (plus 0,03 procent) op een stand van 10.194 punten. De S&P verloor 0,4 procent op 1.092 punten en de Nasdaq ging 0,3 procent onderuit op 2.204 punten. Nabeurs kwam Yahoo met cijfers over het vierde kwartaal. De resultaten van het internetbedrijf waren in lijn met de verwachtingen, wat er toe leidde dat het fonds in de handel nabeurs bijna 2 procent aan waarde won.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.