Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street geven vlakke opening aan

Futures Wall Street geven vlakke opening aan
27 jan 2010 om 14:59

Futures van de Dow Jones, de S&P en de Nasdaq staan minder dan een uur voor het luiden van de gong op vlak rond het slot van dinsdag. De vlakke opening komt terwijl beleggers vandaag een breed scala aan nieuws te verteren krijgen. Een aantal belangrijke Amerikaanse bedrijven kwamen met de kwartaalcijfers en daarnaast maakt de Fed later vandaag het rentebesluit bekend. Beleggers kijken er vooral naar uit of de centrale bank nog steeds de zinsnede “geruime tijd”  gebruikt over de rentestand in de nabije toekomst. Verder lijkt de herbenoeming morgen van Ben Bernanke een stap dichterbij te zijn gekomen nadat één voor één steeds meer republikeinse en democratische senatoren zich achter de Fed-voorzitter hebben geschaard. Financiële markten zijn door de bank genomen voor een tweede termijn van Bernanke.


State of the Union

President Obama zal vanavond tijdens de jaarlijkse State of the Union toespraak voor het Congres toegeven hij zijn campagnebeloftes niet allemaal heeft kunnen inlossen, zo meldt de New York Times. Tegelijkertijd zal hij ook zijn successen benadrukken, zoals de 787 miljard dollar aan stimuleringsuitgaven, de steun aan de automobielindustrie en het bankwezen en het stabiliseren van de kredietverlening. Verwacht wordt dat de Amerikaanse president een aantal kleine nieuwe plannen gaat onthullen: een uitgavenstop voor de federale overheid, en financiële steun gericht op de middenklasse.

Kwartaalcijfers

Vanmiddag kwamen onder andere Boeing en Caterpillar met de kwartaalcijfers. Caterpillar zag in het vierde kwartaal de winst met bijna tweede derde afnemen tot 232 miljoen dollar. Per aandeel daalde de winst van 1,08 dollar tot 36 dollarcent. Dat was 7 dollarcent meer dan analisten geraadpleegd door Factset hadden verwacht. Ook Boeing presteerde in het laatste kwartaal van 2009 boven verwachting. De vliegtuigbouwer zag de winst per aandeel stijgen van een verlies van 0,12 dollar tot een winst van 1,75 dollar. Factset analisten hadden een WPA van 1,35 dollar verwacht.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.