Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Canon doet vrijdag openbaar bod op Oce

Canon doet vrijdag openbaar bod op Oce
28 jan 2010 om 08:02

Canon en Oce maakten donderdagmorgen bekend dat het Japanse bedrijf aanstaande vrijdag een openbaar bod zal doen op de Nederlandse printerfabrikant. De japanners zullen het bod van 8,60 euro per aandeel in contanten volledig uit eigen middelen bekostigen. Aandeelhouders kunnen hun stukken aanmelden vanaf vrijdag 29 januari 9.00u tot 1 maart 17.30u. Zowel het bestuur als de commissarissen ondersteunen het bod van Japan.

 

Premie

Het bod vertegenwoordigt een 70 procent premie ten opzichte van de slotkoers van vrijdag 13 november 2009 (de laatste handelsdag voorafgaand aan de aankondiging van het voorgenomen bod) en een 137 procent premie ten opzichte van de gemiddelde slotkoers over de periode van 12 maanden voorafgaand aan 16 november 2009.

 

Toelichting

"Het bod biedt de best mogelijke weg voorwaarts voor Océ, onder gunstige voorwaarden voor haar Aandeelhouders en alle andere stakeholders", zo laten de partijen weten middels een persbericht.

 

Kwartaalcijfers Canon

Het Japanse Canon heeft in het vierde kwartaal mede dankzij kostenbesparingen meer nettowinst geboekt. Dat meldde Canon woensdag in een persbericht. De nettowinst steeg van 11,622 miljard yen tot 61,564 miljard yen. De omzet nam met 4,1 procent af tot 954,058 miljard yen. Canon meldt dat de activiteiten gericht op de zakelijke markt het relatief slecht deden. Daarentegen presteerden bepaalde segmenten van consumentenartikelen, zoals high-end en budget camera’s, goed. Voor 2010 verwacht het Japanse bedrijf meer groei op emerging markets als China. Daarentegen blijft het herstel in het Westen achter, waardoor Canon geen concrete verwachting wil afgeven.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.