Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM en vakbonden bereiken principe-akkoord

DSM en vakbonden bereiken principe-akkoord
28 jan 2010 om 13:49

DSM en de vakbonden (FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, Vakbond De Unie, Regiovakbond ABW en synergo/VHP) hebben vandaag een principe-akkoord bereikt over de CAO’s van DSM in Nederland, aldus het bedrijf. Het akkoord wordt met een positief advies ter goedkeuring aan de vakbondsleden voorgelegd.

 

Geen loonsverhoging

De partijen hebben vanwege de economisch zware omstandigheden afgesproken om in 2009 geen loonsverhoging te geven. DSM heeft besloten om tegemoet te komen aan de eis van de vakbonden van 2 procent loonsverhoging per 1 februari 2010.  Daarbij is wel afgesproken dat als DSM in Nederland in 2010 verliesgevend zou zijn, er 0,25 procent in 2011 eenmalig ingeleverd wordt, in de vorm van tijd of geld, om de kosten te beperken als het economisch tij niet keert.

 

Toelichting Jos Schneiders, directeur DSM Nederland

"Dialoog was wat ons betreft de enige weg naar een oplossing. We zijn blij dat de Centrale Ondernemingsraad ons en de bonden weer bij elkaar gebracht heeft. Wij vinden het jammer dat het onderhandelingsproces zo lang heeft moeten duren. Maar met het nu gesloten akkoord wordt voldaan aan onze doelstelling om de loonkostenontwikkeling te matigen. Voor ons heeft altijd één ding centraal gestaan: samen met onze medewerkers werken aan de toekomst van ons bedrijf. Juist nu we nog steeds lijden onder de crisis is dat belang groter dan ooit. Het is voor iedereen goed dat we deze vervelende periode nu achter ons kunnen laten, zodat we weer samen op een constructieve manier aan de toekomst kunnen werken."

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.