Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Griekenland hoopt op investeringen uit Azië

Griekenland hoopt op investeringen uit Azië
28 jan 2010 om 10:37

Griekenland verkeert in grote problemen en is naarstig op zoek naar vers kapitaal. China is op zoek naar bestemmingen voor haar valutareserves en wil graag af van de grote afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar. Dit heeft de Griekse minister, Georgos Papaconstantinou, ertoe aangezet af te reizen naar Azie voor een roadshow, hij hoopt hiermee belangstelling te wekken voor de Griekse staatsobligaties, zo meldt het FD. Griekenland heeft kenbaar gemaakt de overheidsfinanciën te gaan saneren, daarom zou het aantrekkelijk kunnen zijn voor Aziatische beleggers en staatsfondsen in Griekse staatsobligaties te beleggen. Daarbij zorgen de slechte marktomstandigheden voor een hoge rente.

 

Griekenland moet dit jaar voor ongeveer 54 miljard aan obligaties uitgeven, en de Aziaten zijn bezig het aandeel van de reserves in euro op te trekken, beide partijen zouden elkaar kunnen helpen. De Belgische krant De Tijd meldde woensdag dat China mogelijk voor 25 miljard deelneemt in Griekse staatsobligaties, hetgeen Griekenland overigens ontkent.

 

Eerste plaatsing succesvol

Maandag vond de eerste veiling van een Griekse staatslening in 2010 plaats, zo meldde Emissies.com. Dankzij de fikse premie die werd geboden, was de lening ruimschoots overtekend en was er zelfs ruimte om de premie wat omlaag bij te stellen. De lening van 5 miljard euro, kon in principe ruimschoots driemaal geplaatst worden. De succesvolle plaatsing geeft weer een beetje rust in de markt. Ook de euro profiteerde van het gestegen vertrouwen. 

 

Door: Roos Toering, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.