Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Wisselende bedrijfscijfers en meevaller TNT

Beursupdate: Wisselende bedrijfscijfers en meevaller TNT
29 jan 2010 om 12:35

De Amsterdamse beurs ging vanochtend met een fraaie plus van start. De AEX lukte het met hulp van zwaargewichten als Arcelor Mittal en Shell om niet, net als de AMX, in de loop van de ochtend in het rood te belanden. Grootste stijger binnen de hoofdindex is echter ING , dat meer dan 2 procent wint. De bankverzekeraar heeft inmiddels de verkoop van zijn Aziatische private banking-activiteiten afgerond aan de Oversea-Chinese Banking Corporation. De verkoop levert ING circa 300 miljoen euro op.

 

Cijfers Galapagos gewaardeerd door aandeelhouders Bedrijfscijfers: Galapagos verrast, Qurius stelt teleur

Voorbeurs kwamen drie kleinere fondsen met een cijferrapportage. Vastgoedfonds Nieuwe Steen zag de huurinkomsten in 2009 licht toenemen, maar kampt nog altijd wel met een negatief indirect resultaat. Het lokaal genoteerde Galapagos boekte over 2009 beter dan verwachte resultaten en ook voor 2010 is de biotechonderneming positief gestemd. Beleggers zetten het fonds ruim 4 procent hoger. Automatiseerder Qurius ondervindt nog altijd flink last in Spanje. Dankzij een lagere afschrijving op goodwill, liep het verlies terug, maar ook de omzet kende een daling. Voor een aandeel Qurius wordt vrijdagmorgen bijna 6 procent minder betaald.

 

TNT en vakbonden akkoord

De slepende kwestie over een nieuwe CAO voor de werknemers van TNT lijkt ten einde. De werknemers van de postbezorger krijgen wel loonsverhoging, maar het ontslag van enkele duizenden postbodes vindt wel doorgang. De vakbonden gaven aan de noodzaak van de ontslagronde in te zien. Het nieuws is al het tweede lichtpuntje voor TNT deze week. Eerder kreeg de onderneming al goed nieuws uit Duitsland, waar het niet langer hoeft te voldoen aan het minimumloon dat concurrent Deutsche Bank betaalt. Deze beslissing maakt dat toetreding tot de lucratieve Duitse postmarkt eenvoudiger wordt.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.